Programma

Programma

INNOVATIEPROJECT

De corebusiness van WingsPro is het innovatieproject: je werkt je eigen idee uit tot een gevaloriseerd product, dienst of proces.

 

Je krijgt een persoonlijke universitaire coach toegewezen. De coach is je klankbord, volgt je innovatieproces op, stuurt bij en stelt zijn netwerk open. Binnen het innovatieproject zijn twee trajecten mogelijk:

 

In-company

 

Bij het in-company innovatieproject ligt de nadruk op intrapreneurship. Je werkt je project uit bij je werkgever doorheen het programma.

Dit kan gaan om een nieuw product, een nieuwe businesslijn of zelfs een eigen spin-off. Je coach heeft zelf ervaring met innovatie binnen een bedrijfscontext. Hier vind je de criteria voor een in-company project

Start-up

 

Het doel van het start-up innovatieproject is de opstart van een eigen onderneming. Doorheen de opleiding werk je je eigen businessplan uit, opgebouwd rond een innovatief technisch product of dienst. Je wordt gecoacht door iemand die zelf ervaring heeft met ondernemerschap. 

INNOVATIEBOOTCAMPS

 

Er worden doorheen de opleiding 3 innovatiebootcamps georganiseerd waarin je concrete kennis en tools krijgt aangereikt om je innovatieproject te ondersteunen. De sessies volgen de chronologische logica van je project. Tijdens de bootcamps werk je bovendien samen met je medecursisten en leer je van elkaars ervaringen. Midden juni sluit de opleiding af met een collectieve pitchingdag waarin iedereen zijn innovatieproject voorstelt, gekoppeld aan een netwerkmoment. 

 

De bootcamps gaan door op vrijdag en zaterdag, afwisselend in Gent, Hasselt en Leuven

 

De sessies worden verzorgd door universitaire specialisten in het desbetreffende domein. Naast academische expertise hebben ze aantoonbare ervaring in de industrie of het ondernemerschap. Meer informatie over de lesgevers vind je hier

Bootcamp 1 (Gent)

"From Problem to Solution"

 

 • Probleemdefinitie: Welk probleem wil mijn innovatie oplossen?
 • Business Model Canvas en Value Proposition canvas: Een introductie
 • Lean Start-up methode: Hoe organiseer ik mijn innovatieproces zodat mijn innovatie beantwoordt aan de noden van de markt?
 • User Centered Innovation: Welke stakeholders help ik met mijn innovatie en wat is voor hen belangrijk?

Bootcamp 2 (Hasselt)

"From Solution to Model"

 

 • Business Model Canvas en Value Proposition Canvas: Doesessie voor je eigen project en hoe krijg ik eerlijke en bruikbare feedback van de markt? 
 • Budgettering: Hoe hou je het financiële overzicht op je project en plan je je budget strategisch in?

Bootcamp 3 (Leuven)

"From Model to Market"

 

 • Business Model Canvas en Value Proposition Canvas: Conclusie en presentatie
 • Overtuigingstechnieken en Pitching:
 • Publieksanalyse: Wat weet mijn publiek over mij en mijn project? Wat zijn hun ideeën en gevoelens hierover en wat zijn hun acties hierbij?
 • Welke informatie is belangrijk voor welke doelgroep?
 • Workshop pitching

TECHNOLOGISCHE KEUZEMODULE

 

WingsPro hecht een groot belang aan je persoonlijke opleidingswens. Je bespreekt samen met je coach in welke innovatieve technologie jij je wil verdiepen. Samen ga je op zoek naar een gepaste technologische module uit het aanbod van de 5 universiteiten.